main logo
969

Mită cu lei de 1 pentru poliţişti: Doi bărbaţi riscă să stea la dubă

Pe parcursul ultimelor zile, de către angajații Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, au fost documentate două cazuri de corupere activă exercitată asupra angajaților Inspectoratului Național de Patrulare.

Astfel, un caz de corupere activă a fost înregistrat și documentat în comun cu  organul de urmărire penală al DUP a DGT Sud a CNA și Procuratura Anticorupție Sud în satul Tomai, raionul Ceadîr – Lunga.

Potrivit informației parvenite de la polițiștii de patrulare în adresa SPIA, bărbatul intenționa să ofere mijloace bănești în sumă de 5.000 de ruble rusești angajaților Inspectoratului Naţional de Patrulare, pentru ca aceștia ulterior să întreprindă măsuri contrare obligațiunilor de serviciu și anume neînregistrarea cazului și de a nu trage la răspundere conducătorul auto pentru conducerea unității de transport în stare de ebrietate.

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat și documentat de către angajații SPIA în raionul Anenii-Noi, unde un cetățean a încercat să corupă oamenii legii, oferindu-le 1.000 de lei pentru a nu întocmi proces-verbal cu privire la contravenție pentru conducerea transportului în stare de ebrietate.

În rezultatul denunțurilor făcute de către polițiști, ofițerii SPIA al MAI au întreprins măsuri de investigație şi de urmărire penală pentru a reține în flagrant delict peroanele vizate.

Pe numele suspecţilor au fost pornite cauze penale, iar în cazul în care vina acestora va fi dovedită în instanţa de judecată, ei riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 100.000 la  200.000 de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării