main logo
868

Misterul lui Salvador Dali De Moldova

Orașul nostru are multe legende nedescoperite până acum. Una dintre ele este casa misteriosului sculptor, Gheorghe Bonza, deseori comparat cu Salvador Dali.

În perioada sovietică, casa acestuia era vizitată de sute de turiști, iar cei care au reusit sa o viziteze o considerau o adevarata enigma, potrivit Prime.md

Drumul de pe str. Irkutsk de la Telecentru era bine cunoscut de mulți chișinăuieni. În anii 70 aici era o casă privată, plină de sculpturile misterioase ale lui Gheorghe Bonza.

Faptul că această casă nu era un mit urban,  ni l-a confirmat și actualul stâpân al imobilului cu numărul 47. Casa a cumparat-o la o licitație, pentru că și el, de mic fugea deseori în vizită la Bonza.

Pe lângă sculpturi colorate, această casă era și una plină de mister. Iar cele mai neobişnuite lucruri, Gheorghe Bonza le tinea in interiorul casei.

Arta lui a fost observata si de regizorul  Valeriu Jereghi care a filmat  în aceasta casă cateva scene pentru filmul „Iona”, unde maestrul Andrei Mudrea l-a interpretat chiar pe sculptorul Bonza. 

Regizorul si astazi mai tine minte atmosfera din interiorul casei, neînţeleasă de oamenii din exterior.

Gheorghe Boza era un personaj la fel de enigmatic ca si creaţiile sale.  

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării