main logo
670

Mirosul de urină rămâne la putere în pasajele subterane din Capitală

Reparația pasajelor subterane promisă de Silvia Radu pe vremea când eram primar interimar, mai așteaptă.

Mirosul de urină rămâne la putere în pasajele subterane din Capitală

Din cele opt treceri îmbâcsite cu un miros înțepător deloc igienic, în care urmau să înceapă lucrările de renovare, doar una are șanse să se schimbe „la față” până la finele acestui an, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Pentru a afla care este situația acum, după mai bine de jumătate de an de la declarațiile Silviei Radu, reporterii deschide.md l-au contactat pe Vitalie Butucel, Director interimar la Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie.

„Subteranul de la Viaduct are deja proiectul finalizat. Discutăm să avem un parteneriat public-privat cu cei de la Mall pentru a-și asuma și ei o parte din cheltuieli. Anul acesta ne propunem ca subteranul de la Viaduct să fie reparat în proporție de 100%”, ne-a precizat Vitalie Butucel.

În ce privește alte pasaje subterane din capitală care au nevoie de reparații capitale, Directorul interimar de la transporturi ne-a spus că următorul va fi cel de lângă Hotelul Chișinău, doar că lucrările nu vor începe în acest an.

„Următorul subteran care se află în proiectare acum este cel aflat pe Negruzzi, de lângă Hotelul Chișinău. Chiar ieri am văzut schița proiectului transmisă de Chișinău-Proiect.”

Întrebat dacă sunt bani pentru reabilitarea acestor subterane, Vitalie Butucel ne-a precizat că pentru cel de la Viaduct sunt bani. În ce privește subteranul de pe Negruzzi, funcționarul a evitat să ne dea un răspuns exact, precizându-ne doar că  se așteaptă proiectarea, după care vor fi urmați pașii stabiliți de lege până la începerea lucrărilor.

„Noi ne asumăm să reparăm cât mai multe. Nu vreau să promit că le vom face pe toate. Materialele necesare sunt destul de costisitoare. Cel puțin anul acesta, subteranul de la Viaduct va fi finalizat. Pentru cel de la Negruzzi sperăm ca până la sfârșitul anului să avem proiectl, să trecem licitația, iar la începutul anului viitor să începem lucrările propriu-zise”, a spus Vitalie Butucel.

De asemenea, Directorul interimar al Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie ne-a specificat că sunt luate în calcul și două pasaje subterane aflate în zonele limitrofe. Mai exact, este vorba de cele aflate în drumul spre Ialoveni, de la Ministerul Apărării și de la Gara de Sud.

„Ne propunem ca aceste două subterane să fie reparate din materiale mai ieftine. Vrem să refolosim materialele scoase de la cele două subterane centrale, materiale care vor fi selectate atent în așa fel încât să scoatem o cantitate cât mai mare de materiale care pot fi folosite în cele două subterane aflate la periferia orașului”, ne-a mai precizat Vitalie Butucel.

Amintim că în luna ianuarie, primarul interimar Silvia Radu afirma că subteranul de la Viaduct va fi reparat în primăvara acestui an și că, începând cu luna martie, în reparaţie capitală va intra un număr de 8 treceri pietonale subterane, pentru care sunt prevăzute resursele bugetare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării