main logo
1927

Minut de reculegere la prima ședință a Parlamentului din această sesiune

Cu întârziere de aproape jumătate de oră, deputații au început prima ședință plenară din această sesiune. Tradițional, ședința a început cu onorarea drapelului de stat, iar Imnul de stat a fost intonat de către ansamblul folcloric de copii „Mugurașii” din satul Roșcani, raionul Anenii Noi.

Minut de reculegere la prima ședință a Parlamentului din această sesiuneImagine simbol

Chiar în debutul ședinței, a fost prezentat noul deputat al fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate, Nicolae Plămădeală, căruia recent Curtea Constituțională i-a validat mandatul, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Deputații au păstrat un moment de reculegere pentru primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, care s-a stins din viață acum un an.

De asemenea, l-au comemorat și pe colegul lor din PAS, Iurie Păsat, care s-a stins la începutul lunii august din cauza șocului anafilactic provocat de înțepături de viespe.

„A fost un coleg sârguincios, muncitor, integru, care mulți ani a muncit pentru comunitatea sa Bălceana, raionul Hâncești. Va rămâne în memoria noastră și datoria noastră este să-i cinstim ”, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării