main logo
151200

Minunea așteptată de 4 copii a căror mamă a murit de cancer

Cu trei ani în urmă, mama Mihaelei nu era acasă pentru că era la tratament.

Minunea așteptată de 4 copii a căror mamă a murit de cancerFoto: trm.md

După ce născuse doi gemeni, aflase că are cancer, în stadiu avansat. De jumătate de an, Mariana Cernenco nu mai este în viaţă. 

Patru copii îi duc acum dorul clipă de clipă, zi de zi, transmite Știri.md cu referire la Trm.md.

Mariana Cernenco a plecat la ceruri chiar în ziua în care gemenii ei împlineau trei anişori.

„De ziua mea, la şapte ani, mi-a dăruit-o mama această păpuşă. A lăsat-o pe pat. Ea atunci nu era acasă”, spune Mihaela Cernenco.

Nu aveau o locuinţă a lor şi trăiau la gazdă. Când Mariana a început să se simtă tot mai rău s-au mutat cu traiul la părinţi. Şi-au adus aici toate lucrurile, doar că nu au unde să le ţină. 

Camerele sunt atât de mici, încât nu au practic unde să se mişte. Camera în care doarme Mihaela are doar nouă metri pătraţi, suprafaţă în care încape doar un pătuc şi un dulăpior. 

Lecţiile le face în camera bunicilor. E doar un pic mai mult spaţiu aici. Ceilalţi trei fraţi ai Mihaelei stau la cealaltă bunică din partea mamei, Această despărţire îî afectează mult. De sărbători îşi doresc să se întâmple o minune şi să stea cu toţii împreună.

„Vrem să fim împreună, eu, tata, fraţii şi surorile”, spune Mihaela, printre lacrimi.

Aceasta este şi dorinţa fratelui ei mai mare, Constantin, care, împreună cu gemenii în vârstă de trei ani, stău la cealaltă bunică, ce locuieşte în vecinătate.

„Ei în fiecare zi întreabă de mama, mănâncă, se roagă la Dumnezeu să o aducă pe mama acasă”, spune Ioana Stihari, bunica, mama Marianei Cernenco.

Matei are o boală genetică – mucoviscidoză. De două-trei ori pe zi trebuie să facă inhalaţii şi să ia medicamentele prescrise de medic.

„Sunt şi medicamente gratis, dar sunt şi medicamente care trebuie să le procurăm de peste hotare”, spune bunica Ioana Stihari, bunica.

Ilinca are trei anişori, dar oftează mai mereu. Dorul de mama o apasă tot mai mult.

Rămas singur cu patru copii, Vladimir Cernenco, care are 36 de ani, munceşte zilnic, ca să le poată asigura un viitor copiilor săi.

„El lucrează în fiecare zi pentru că el pe noi ne iubeşte”, spune Constantin Cernenco, în vârstă de zece ani.

Cele două bunici şi bunelul Andrei sunt pensionari. Bunica Lucia, de ani buni, este invalidă. A fost operată de şapte ori şi i-a fost înlăturat stomacul. 

Încercările vieţii aproape că îi înfrâng, dar ei nu se lasă bătuţi şi înfruntă necazurile.

„Luptăm pentru ei, noi de noi am uitat”, spune Andrei Pleşca, bunic, tatăl lui Vladimir Cernenco.

Împreună, putem contribui ca visele acestei familii să prindă viaţă. Spiritul sărbătorilor de iarnă ne îndeamnă să fim mai buni, iar împreună să le întindem o mână de ajutor.

Dacă istoria acestei familii nu te-a lăsat indiferent, te îndemnăm să o ajuţi. O poţi face expediind un SMS, cu textul 583 la numărul 2910 (pentru abonaţii Unite şi Moldcell). 

Le donaţi astfel 45 de lei.

Sistemul de plată PayPal vă permite rapid, convenabil și sigur să efectuați donații la paypal@caritate.md.

Deasemenea, puteți dona și pe conturile bancare deschise de caritate.md, accesând aici ----- https://www.caritate.md/donations/campania-sociala-moldova-1-aduce-craciunul-pentru-familia-cernenco

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării