main logo
1847

Minune de Paște pentru un băiețel abondonat într-un orfelinat din Moldova

Într-o copilărie ca un lanț de întâmplări dure, un gest frumos i-a adus multă bucurie unui copil orfan de la centrul de plasament din Chișinău.

Minune de Paște pentru un băiețel lăsat într-un orfelinat din MoldovaMinune de Paște pentru un băiețel abondonat într-un orfelinat din Moldova

El a primit gratuit o proteză performantă la picior, datorită implicării unor moldoveni stabiliți în Italia, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

Băiețelul, abandonat încă la naștere de părinți, este în lista copiilor care așteaptă să fie adoptați. Și deși, e isteț și carismatic nimeni nu a îndrăznit să-l ia acasă din cauza problemelor de sănătate.

Javid petrece încă un Paște în aceeași sală de joacă, în același dormitor și la aceeași masă, cu același program pe care îl are zi de zi, de când se ține minte.  

Și totuși, pentru el e un Paște fericit. În viața lui s-a întâmplat un lucru atât de frumos. A scăpat de proteza greoaie pe care o avea la picior și a căpătat una nouă pe care ne-a lăudat-o și ne-a prezentat-o cu mândrie. 

În Italia, unde i-a fost făcută intervenția, a stat 10 zile și a devenit prietenul tuturor medicilor din spital. 

Iar când a revenit a început să munceasca mai mult ca să invețe să poarte noua proteza care este mult mai mobilă. Cea pe care a avea din Moldova nici nu se îndoia. 

Javid s-a născut cu malformații la picior și la mână și, cel mai probabil din această cauza, părinții l-au abandonat imediat după ce a văzut lumina zilei. Nu i-au lăsat nimic – nicio amintire, nici măcar numele pe care i l-au pus educatorii. 

Așa că nu i-a putut spune cuiva “mama” vreodată. De câțiva ani este inclus in lista copiilor adoptabili, care așteaptă o familie. Și o tot așteaptă... 

Sorina Obreja, reporter: Javid și-a petrecut toată copilaria dincoace de gardul acestui orfelinat. Aici l-a întâlnit, de fiecare dată, pe Moș Crăciun și tot aici a sărbătorit întotdeauna Paștele. Poate că într-o bună zi, el va ajunge să poată spune “Paște fericit!”, aflându-se într-o familie, așa cum este normal pentru fiecare copil.”

Acolo a ajuns datorită implicării organizației Copil Comunitate Familie și a asociației moldovenilor din Italia ABC, condusă de Silvia Zaharia, femeia care a reușit să convingă medicii italieni să ofere proteze gratuite pentru 35 de copii orfani sau din familii sărace din Moldova. Acum, Javid are mai multă speranță că poate și el să ajungă în locul acela magic și frumos care se numește acasă și pe care nu l-a văzut decât în visurile sale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării