main logo
948

Minorii care au ucis în bătaie un boschetar, în arest pentru 30 de zile

Cei trei minori bănuiți că ar fi comis un omor cu deosebită cruzime în centrul capitalei, au fost plasați în arest pentru 30 de zile.

Minorii care au ucis în bătaie un boschetar, în arest pentru 30 de zile

La 12 octombrie curent în urma măsurilor de investigații și acțiunilor prompte întreprinse de polițiști, au fost reținuți trei minori cu vârste de 14 și 15 ani, la scurt timp după comiterea unui omor, pe o stradă din sectorul Centru al municipiului Chișinău. Aceștia și-ar fi filmat cu telefonul mobil acțiunile violente în urma cărora victima a decedat.

Menționăm că, conform art.270 din Codul de procedură penală procurorul exercită urmărirea penală în cazurile infracțiunilor săvârșite de minori, dacă acestea sunt deosebit de grave și excepțional de grave.

În acest context poliția îndeamnă întreaga comunitate să se implice la monitorizarea minorilor și să existe o colaborare a tuturor instituțiilor responsabile, inclusiv a reprezentanților autorităților publice, pentru a stopa fenomenul implicării minorilor la comiterea infracțiunilor, deoarece în ultima perioadă de timp, atestăm o creștere a numărului de infracțiuni comise de către minori și cu participarea acestora.

Serviciile sociale sunt strâns legate de infrastructura socială mai largă și susțin mecanisme care sunt disponibile pentru copiii vulnerabili și pentru familiile lor.

Știri.md amintește că ieri, 12 octombrie, cadavrul unui bărbat în vârstă de 35 de ani, fără loc permanent de trai, a fost depistat în curtea blocului pe bulevardul Ștefan cel Mare, lângă gunoiște, la sol.

La examinarea de către medicul legist, pe suprafața corpului au fost depistate leziuni corporale.

Ulterior, cei trei minori suspectați de infracțiune au fost reținuți de oamenii legii.

Vezi și:

Cei trei adolescenți au filmat cum l-au ucis în bătaie pe boschetar

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării