main logo
1563

Ministrul Sănătății explică de ce nu a acceptat demisia lui Gâlcă

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, explică de ce i-a cerut secretarului de stat Boris Gâlcă să mai rămână în funcție după ce acesta a scris cerere de demisie.

Ministrul Sănătății explică de ce nu a acceptat demisia lui GâlcăColaj: știri.md

Nemerenco dă asigurări că nu a făcut nicio înțelegere cu Gâlcă și singurul motiv este că acesta trebuie să transmită colegilor din minister toate informațiile pe care le deține pe diferite aspecte, transmite Știri.md.

„În funcția pe care a deținut-o a avut acces la multă informație, inclusiv proceduri de achiziție și alte proiecte și planuri ale ministerului. Este parte a unei memorii instituționale și eu trebuie să preiau conducerea ministerului. Astfel, va rămâne până când va intra în vigoare legea cu referire la secretarii de stat”, a declarat Nemerenco solicitată de TV8.md.

La rândul său, Boris Gâlcă a precizat că ar putea să rămână la minister cel mult o lună de zile și oricum va pleca din funcție.

„Este un minister complicat, care gestionează câteva domenii extrem de complicate. Sunt câteva activități urgente pe intern și pe extern. Având în vedere criza de resurse umane care o avem la minister, trebuie să asigur această tranziție. O să plec oricum. O să plec corect, colegial, pentru că este important să nu pleci și să închizi ușa, să nu ștergi tot din calculator și din memorie”.

„Cererea de demisie a fost depusă mai mult în baza unor emoții și acuzații care mi s-au adus pe rețelele sociale că eu mă țin de fotoliu. Fiecare dintre noi are demnitate și verticalitate și eu țin la aceste calități. Cert este că eu oricum o să plec când va fi pusă în aplicație legea votată recent de Parlament privind secretarii de stat. Va fi anunțat un nou concurs. Este o diferență probabil de o lună maximum”, ne-a spus Boris Gâlcă.

Întrebat ce va face după ce va pleca de la Ministerul Sănătății, Boris Gâlcă zice că nu are planuri concrete. Nu se poate întoarce la vechiul loc de muncă din cadrul unui laborator privat, pentru că funcția a fost ocupată de altă persoană.

Vorbind despre dosarul penal inițiat după achiziția insulinei de calitate dubioasă, despre care a făcut dezvăluiri după ce a plecat guvernarea democrată, Boris Gâlcă spune că „și-a făcut datoria și a depus depoziții în fața oamenilor legii pe acest caz”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării