main logo
365

Ministrul Sănătății a oferit detalii despre reformele care urmează a fi realizate în domeniu

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Svetlana Cebotari a oferit, în cadrul unui interviu oferit în exclusivitate pentru Moldpres, detalii despre reformele care urmează a fi implementate în domeniul sănătății.

Ministrul Sănătății: Reformele care urmează a fi realizate în domeniuMinistrul Sănătății: Reformele care urmează a fi realizate în domeniu

Potrivit ministrului, următoarea reformă care va fi realizată va viza sistemul spitalicesc care include 71 de spitale, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

„La sfârșitul anului 2017 a demarat reforma sistemului de sănătate public. Acum am inițiat și vom continua reforma asistenței medicale primare. Aceasta va începe din sectorul rural. Totodată, sunt în desfășurare activitățile în domeniul asistenței medicale de urgență prespitalicească, prin dotări cu ambulanțe, prin crearea condițiilor necesare, ceea ce este un factor obligator pentru reforma spitalicească. Ulterior neapărat va urma și cealaltă etapă foarte importantă - reforma sectorului spitalicesc”, a punctat Cebotari.

Ministrul a adăugat că toate aceste reforme au scopul de a eficientiza cheltuielile publice în sistemul de sănătate, de a le utiliza rațional cu impact asupra calității serviciilor medicale și de a crește satisfacția populației privind serviciile medicale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării