main logo
4292

Ministrul Mediului: Nu există riscuri de inundație la hotarul cu Ucraina

În prezent nu există riscul de inundații, după ce în ultimele zile a crescut nivelul râului Nistru.

Ministrul Mediului: Nu există riscuri de inundație la hotarul cu UcrainaFoto: realitatea.md

Precizările au fost făcute de ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, la emisiunea „Realitatea te privește” de la RLive TV, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Astăzi nu există nici-un risc și toate debiturile sunt sub control. Nu există risc de inundație. Noi chiar astăzi am comunicat cu partea ucraineană și toate aceste debituri sunt controlate. Viteza obișnuită a râului este de 200-300 de metri cubi pe secundă. În luna martie și aprilie am avut și debituri de 1500-1700, dar pe durată scurtă de timp. Avem și barajul Dubăsari care mai poate capta. Trebuie să cunoașteți că astăzi noi putem rezista până la 2800 de metri pe secundă. Situația est sub control și nu există riscuri”, a declarat Sergiu Lazarencu.

Precizăm că, Serviciului Hidrometeorologic de Stat, a emisi o avertizare în legătură cu mărirea deversării apei din lacul de acumulare Dubăsari, în perioada 25-29 aprilie, pe sectorul Dubăsari – Grigoriopol. Astfel, se vor menține nivelurile înalte ale apei în Nistru.

De la Grigoriopol până la gura de vărsare va continua creșterea nivelului apei cu 0,5 – 1,1 metri, comparativ cu datele înregistrate pe 25 aprilie, ora 8:00. Drept urmare, este posibilă ieşirea apei în luncă și subinundarea terenurilor agricole.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării