main logo
4348

Ministrul Educației invită toți doritorii la Marea Dictare Națională: Când va avea loc

Marea Dictare Națională va avea loc pe data de 31 august, de Ziua Limbii Române. Inițiativa vine din partea ministrului Educației, Dan Perciun, în cadrul unei conferințe de presă. Evenimentul se va desfășura în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, începând cu ora 10:00.

Ministrul Educației invită toți doritorii la Marea Dictare Națională

După spusele ministrului, la eveniment sunt bineveniți toți doritorii: cadre didactice, elevi, studenți, reprezentanți ai diferitor profesii, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Doritorii de a participa se pot înregistra pe pagina Ministerului Educației: mec.gov.md, pentru a se înscrie la eveniment și în funcție de locurile disponibile vor fi contactați pentru a li se confirma participarea. Finaliștii Marii Dictări Naționale vor fi premiați la începutul lunii septembrie.

„Subiectul dictării nu este ales întâmplător”, susține Dan Perciun, adăugând că „acesta reflectă în totalitate aspirațiile europene ale Republicii Moldova și este o modalitate de a reafirma că Republica Moldova trebuie să devină țară membră a UE”.

Câștigătorii concursului de eseuri vor fi premiați în cadrul evenimentului de deschidere a Marii Dictări Naționale. Eseurile vor fi transmise începând de astăzi, 15 august, până pe 24 august, la adresa: dictare@mec.gov.md. Rezultatele concursului, pe categorii de vârstă, vor fi anunțate pe 29 august, primele cinci eseuri urmând a fi premiate cu vouchere pentru cărți.

Marea Dictare Națională va fi difuzată la posturile naționale TV și radio, iar răspunsurile corecte vor fi publicate.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării