main logo
2517

Ministrul Educației, despre conflictul de la Liceul Prometeu

În urma unui conflict dintre fondatorii liceului „Prometeu”, pe 19 august, toți profesorii, dar și corpul auxiliar și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut de fostul director al liceului, Aurelian Silvestru, în fața părinților și elevilor.

Ministrul Educației, despre conflictul de la Liceul Prometeu

Tot atunci, fostul director a dat asigurări că în noul an de învățământ atât profesorii, cât și elevii vor merge la un alt liceu, pentru care este deja pregătită documentația, transmite Știri.md cu referire la Diez.md.

Ministra Educației, Liliana Nicolescu-Onofrei a venit cu o reacție la acest conflict, atenționând despre importanța asigurării condițiilor optime pentru ca anul școlar pentru toți elevii să înceapă fără impedimente.

„Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va adresa o invitație celor trei fondatori, precum și reprezentanților lor legali, la o discuție în vederea medierii și soluționării amiabile a conflictului. Subliniem că fondatorii instituțiilor educaționale, publice sau private, sunt datori să acționeze, în primul și în primul rând, în interesul elevilor”, a menționat ministra.

Reamintim că, la 3 iulie, după 28 de ani de activitate, Aurelian Silvestru a fost demis din funcția de director al Liceului „Prometeu” din Chișinău, de către alți doi fondatori ai instituției, Stepan Cioclea și Nicu Roman, în urma unui conflict de interese, după cum afirmă ultimul. Astfel, pe 13 august, a avut loc cea de-a doua etapă a unui concurs public desfășurat pentru ocuparea funcției de director al Liceului „Prometeu”, la care au fost intervievați trei candidați aleși în prealabil de comisia de concurs.

Concursul a fost lipsit de transparență, mass-mediei și unor profesori ai liceului fiindu-le restricționat accesul. Mai mult decât atât, evenimentul nu s-a desfășurat la liceu, ci pe str. Nicolae Iorga, 20, unde își are oficiul unul dintre fondatorii liceului, Stepan Cioclea, director „Planta-Vin” SRL.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării