main logo
791

Ministrul Educației a discutat online cu elevii claselor a XII-a

Absolvenții claselor a XII-a au avut, astăzi, ocazia de a participa la o conferință online cu participarea reprezentanților Ministerului Educației.

Ministrul Educației a discutat online cu elevii claselor a XII-a

Principalul subiect abordat a fost desfășurarea examenelor de Bacalaureat din vara anului acesta, transmite Știri.md.

„Ministerul Educației, Culturii și Cercetării cunoaște multe dintre problemele cu care vă confruntați în desfășurarea procesului educațional la distanță, însă aceasta este practic unica soluție pentru a încheia anul școlar 2019-2020, la data de 31 mai. Vreau să cunoașteți că grija noastră pentru viitorul vostru se manifestă nu prin cuvinte date gratuit, ci prin acțiuni concrete cum ar fi: elaborarea resurselor video de pregătire a elevilor pentru susținerea examenelor naționale de absolvire, organizarea asistenței psihologice a copiilor/ elevilor, părinților și cadrelor didactice, alocarea de către Guvern a 20 de milioane de lei pentru procurarea echipamentelor necesare desfășurării calitative a procesului educațional etc.”, a subliniat ministrul Igor Șarov.

În ceea ce ține de Bacalaureat, Șarov a afirmat că Ministerul Educației este în procesul de luare a deciziei și va ține cont și de opinia elevilor.

„Această decizie va trebuie să fie una asumată nu doar de minister, dar și de întreaga comunitate, în special de voi. În prezent analizăm toate riscurile desfășurării, dar și anulării examenului de bacalaureat începând de la sănătate și până la recunoașterea studiilor”, a menționat acesta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării