main logo
883

Ministrul de la Externe păstrează în conturi peste 1 milion de lei

Aureliu Ciocoi, noul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, locuiește, împreună cu soția sa, Tatiana, într-un apartament de 132 m.p. amplasat chiar în centrul Chișinăului, pe str. Vlaicu Pârcălab.

Ministrul de la Externe păstrează în conturi peste 1 milion de leiFoto: știri.md

Bunul imobil a fost obținut de soții Ciocoi încă în 2004, în urma unui contract de investiție. În acea perioadă, Aureliu Ciocoi era secretar I al Ambasadei R. Moldova în Germania, iar ulterior, șef de Secție în cadrul Direcției Generale Drept Internațional și Tratate a MAEIE, transmite Știri.md cu referire la zdg

În 2017, soții Ciocoi au vândut un alt apartament pe care-l dețineau în proprietate, amplasat pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, obținând, conform declarațiilor de avere și interese, doar 315 mii de lei, deși prețul de piață al unui asemenea bun imobil este mai mare.

Noul ministru de Externe mai deține două terenuri, o casă de locuit moștenită și Mercedes-Benz GLK 320 CDI, fabricat în 2009 și cumpărat în 2017 cu 7,5 mii de franci elvețieni, echivalentul a aproximativ 130 mii de lei. În instituții financiare din Germania și Moldova, familia Ciocoi păstrează 37 mii de euro și 38 mii de USD.

Aureliu Ciocoi este de profesie jurnalist, dar a activat în ultimii 20 de ani în structurile MAEIE, fiind inclusiv ambasador al R. Moldova în Germania, China sau SUA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării