27 mai, 13:51
3 180
4
Ministrul de Interne explică de ce Constantin Țuțu se află în libertate
27 mai, 13:51
3 180
4

Fostul democrat Constantin Țuțu este cercetat în libertate, deoarece colaborează cu ancheta și oferă informații despre grupări criminale organizate internaționale. Asta susține ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu.

Foto: instagram/ tutu.constantin.official

„Faptul că Țuțu a fost scos din căutare internațională și s-a reîntors în Republica Moldova, că este încă la libertate, nu înseamnă că organele de drept nu documentează mai multe acțiuni. Sunt mai mulți factori care ar permite ca el să se afle la libertate. De exemplu, colaborează cu organele de urmărire penală, prezintă informații despre anumite grupări internaționale importante”, a declarat ministerul Pavel Voicu în cadrul unei emisiuni de la N4, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

„Este prematur să spunem mai multe, însă, cu siguranță Constantin Țuțu o să fie atras la răspundere penală pe trei capete de acuzare: trafic de influență, îmbogățire ilicită și cazul de la Orhei, unde a participat și el”, a adăugat ministrul de Interne, Pavel Voicu.

Cauza penală de învinuire a fostului deputat Constantin Țuțu a fost transmisă la 11 mai în judecată pentru două capete de acuzare. Este vorba despre trafic de influență și escrocherie în proporții deosebit de mari.

Potrivit probatoriului, Țuțu ar fi pretins și primit 20.000 de euro de la rudele unui bărbat. În schimbul acestei sume, fostul deputat le-a promis că poate influența decizia procurorilor în vederea eliberării învinuitului din arest, deși, în realitate, nu avea asemenea influențe.

Cât despre cel de-al treilea capăt de acuzare imputat acestuia – îmbogățire ilicită, urmărirea penală continuă, dosarul fiind disjuns într-o procedură separată, procurorii fiind în așteptarea concluziilor ARBI pentru a se decide în consecință.

În prezent, ex-deputatul este cercetat în libertate, având interdicția de a părăsi localitatea.

Țuțu va fi apărat de casa de avocatură BUNPartener, care l-a apărat și pe Vlad Filat în ultima perioadă.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter