main logo
701

Ministrul Culturii, către artiștii Filarmonicii: Ajutați-ne să vă ajutăm

După ce focul a distrus o bună parte a Filarmonicii Naționale, atât cetățenii, cât și autoritățile întreprind măsuri pentru a găsi soluții pentru artiștii rămași în drum.

Ministrul Culturii, către artiștii Filarmonicii: Ajutați-ne să vă ajutăm

Ministrul Educației a organizat ieri o ședință de lucru cu directorii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, Palatului Național „Nicolae Sulac” și a Palatului Republicii în acest sens, transmite Știri.md. 

Svetlana Bivol, directorul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, a anunțat că colectivele artistice sunt transferate cu succes în spațiile temporare de la Palatul Național „Nicolae Sulac” și Palatul Republicii. 

„Orchestra simfonică și-a reluat de astăzi repetițiile, iar pe parcursul zilei de mâine, urmează să fie finalizat și transferul Ansamblului de Muzică Populară „Folclor” și a Capelei Corale Academice „Doina”. Ansamblul „Concertino” își va desfășura activitatea în clădirea Direcției Cultură a mun. Chișinău”, a menționat managerul Filarmonicii.

Administrația Filarmonicii la fel urmează în cel mai scurt timp să se instaleze în spațiile Palatului Național.

Elena Pintilei, directorul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, a subliniat că instituția este deschisă să ajute la restabilirea colecției de documente a Bibliotecii Filarmonicii. 

„BNRM a adunat în timp o colecție bogată de note, partituri, dar și alte tipuri de publicații muzicale și deține tehnologiile, care ar permite scanarea și xeroxarea documentelor necesare pentru a reconstitui atât cât se poate Biblioteca Filarmonicii Naționale, care a suferit din cauza incendiului”, a mai precizat directorul BNRM.

Ministrul Igor Șarov i-a îndemnat pe cei prezenți să întocmească în cel mai scurt timp lista necesarului de finanțare pentru perioada imediat următoare: „Ajutați-ne să vă ajutăm. Veniți cu sugestii concrete, astfel încât noi să putem identifica soluții la problemele dvs”.

Menționăm că colectivul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” va organiza pe data de 1 octombrie, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”, „Gala Excelenței Muzicale – 2020”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării