main logo
11004

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, testat pozitiv la COVID-19

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a fost confirmat pozitiv la COVID-19.

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, testat pozitiv la COVID-19Colaj: știri.md

Despre aceasta anunță el pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md.

"Pentru a preveni apariția unor informații eronate în mass-media vreau să confirm faptul că, în urma procedurii de testare la infecția cu virusul de tip nou, ieri am fost confirmat pozitiv cu o formă ușoară de COVID-19", scrie Voicu.

Ministrul susține că nu a fost necesară spitalizarea lui, iar acum se află în autoizolare la domiciliu, starea sănătății fiind satisfăcătoare.

"Dau asigurări că acest fapt nu influențează sub nicio formă activitățile Ministerului pe care îl conduc, toate procesele sunt sub control, iar de fiecare domeniu în parte responsabili de gestionare sunt Secretarii de stat și șefii de arme. Cu toate măsurile de protecție, totuși fiind antrenați zilnic în activități de prevenire a răspândirii virusului, nimeni din noi nu este asigurat că nu va fi infectat.

Aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră și chiar dacă unele restricții au fost anulate, continuați să respectați recomandările autorităților", a menționat Pavel Voicu.

Amintim că la 28 aprilie MAI anunța că 76 de angajați ai ministerului din diferite subdiviziuni au fost infectați cu COVID-19. Dintre aceste cazuri, 36 de angajați au fost deja tratați.

Menționăm că actualmente în R. Moldova avem înregistrate 3.980 de cazuri de COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 124 decese din cauza COVID-19, iar 1.334 de persoane au fost tratate.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării