main logo
9012

Ministru: Suntem în perioada fierbinte. Cazurile cu COVID-19 vor crește

Țara noastră se apropie de perioada fierbinte de răspândire a pandemiei cu COVID-19.

Ministru: Suntem în perioada fierbinte. Cazurile cu COVID-19 vor creșteFoto: știri.md

Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care roagă cetățenii să nu iasă din casă, transmite Știri.md

"Ne aflăm în perioada fierbinte, acea despre care experții epidemiologi ne-au avertizat că cazurile de coronavirus vor fi în creștere. Fiecare dintre noi acum trebuie să dea dovadă de maximă responsabilitate, chiar dacă afară este cald și frumos, este acea perioadă când trebuie să întreprindem măsuri concrete pentru a împiedica răspândirea coronavirusului în țara noastră. Să nu ieșim din casă, să nu ne adunăm în grupuri. Solicităm respectarea acestor reguli", a menționat Dumbrăveanu.

Știri.md amintește că în prezent în R. Moldova avem confirmate 1.438 de cazuri cu COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 29 decese din cauza COVID-19, iar 56 de pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării