main logo
444

Ministru: Schimbările în CSJ, primul pas în reforma sistemului justiției

Ministrul Justiţiei, Olesea Stamate, susţine că schimbările la Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) sunt abia "primul pas" în reforma sistemului justiţiei, iar Guvernul intenţionează să consolideze mecanismele pentru autocurăţirea sistemului în întregime.

Ministru: Schimbările în CSJ, primul pas în reforma sistemului justițieiFoto: Știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, în ajun, la un post de televiziune, ea a menţionat că "a discutat cu partenerii de dezvoltare ideea unei misiuni permanente de monitorizare în inspecţia judiciară, a diferite organe disciplinare ale sistemului de justiţie", transmite Știri.md

"Aceasta înseamnă că experţii vor monitoriza permanent funcţionarea sistemului şi vor interveni în caz de încălcări. Verificările la CSJ sunt abia primul pas, urmate de alte măsuri", a spus ministrul.

Potrivit ei, la procuratură "lucrurile stau foarte prost" şi, "probabil, acolo există grupuri criminale întregi care se ocupă de acoperirea diverselor încălcări".

"Există procurori care, dacă nu au participat, atunci au acoperit diferite forme de activitate criminală. Şi acum, simţind presiuni din partea societăţii, ei devin foarte activi, încercând să iasă curaţi. Aceşti oameni, desigur, nu pot face parte din sistem", a spus ministrul.

Stamate a spus că în comisia pentru selectarea noului procuror general va fi inclus un expert străin. Este vorba de James Hamilton, fost procuror din Irlanda care a lucrat inclusiv la Comisia de la Veneţia".

Ea a confirmat că tatăl ei este avocatul şoferiţei vinovate de accidentul produs în sectorul Buiucani al capitalei. 

"Dar situaţia trebuie clarificată. Există speculaţii că tatăl meu ajută la "rezolvarea treburilor" acestei persoane. El o reprezintă doar în ultima cauză, în care nu există nicio nici măcar decizia instanţei primare", a spus Stamate

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării