main logo
1175

Ministru: Mama internată la Spitalul Emilian Coțaga ar putea fi externată

Femeia cu COVID-19, internată împreună cu copuilul ei la Spitalul de Copii "Emilian Coțaga", ar putea fi externată în următoarele zile.

Ministru: Mama de la Spitalul Emilian Coțaga ar putea fi externatăFoto: știri.md

Un anunț în acest sens a fost făcut de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu în cadrul unui briefing matinal, transmite Știri.md.

"La Spitalul Clinic Republican pentru Copii "Emilian Coțaga" avem internată mama, la care prima proba a fost negativă. Sperăm mult și cea de-a două probă să fie negativă ca să mergem spre externare", a spus Dumbrăveanu.

Știri.md amintește că în total în R. Moldova avem confirmate 353 de cazuri.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 4 decese din cauza COVID-19, iar 22 de pacienți s-au tratat de noul coronavirus.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu mesajul repetat către populație de a se implica activ în prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul țării, prin respectarea recomandărilor:

- Evitați locurile publice. Stați acasă;

- Păstrați distanța socială de minim 1 metru;

- Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

- Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

- Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

- La primele simptome de boală precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării