main logo
2651

Ministru, despre pasagerul cursei Chișinău-Moscova infectat cu COVID-19

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, spune că autoritățile din țară nu au fost informate despre cazul pasagerului care a zburat din Chișinău la Moscova și a fost dignosticat cu coronavirus.

Ministru, despre pasagerul cursei Chișinău-Moscova infectat cu COVID-19Colaj: știri.md

Despre aceasta a anunțat Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței Punctului Focal pentru prevenirea și controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou, transmite Știri.md.

Astfel, ministrul spune că a făcut o solicitare prin intermediu MAEIE de a fi prezentate informații privind pacientul în cauză.

"Cu referire la informația apărută în presă, privind infectarea prin Coronavirus de tip nou, a unei persoane care a zburat cu o cursă aeriană din Chișinău, spre Moscova, menționăm că, Punctul Focal Național nu a fost informat oficial de către autoritățile din Rusia, despre acest lucru. Prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al RM și Misiunilor Diplomatice, am făcut o solicitare pentru a ne prezenta informații oficiale și, pe parcursul zilei, vom reveni cu detalii și măsurile care le vom întreprinde", a spus Dumbrăveanu.

Știri.md amintește că un pasager care a zburat cu avionul Chișinău-Moscova (cursa 9U 175) a fost diagnosticat cu virusul COVID-19. Anunțul a fost făcut de către autoritățile din capitala rusă.

Potrivit primelor informații, starea de sănătate a acestuia este de gravitate medie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării