7556
20
Ministru de la Tiraspol, filmat la Aeroport. Năstase: Anchetă amplă
7556
20

Ministerul Afacerilor Interne vine cu o reacție după ce în presă au apărut informații precum că „ministrul de interne” al regiunii separatiste din stânga Nistrului, Ruslan Mova, a traversat punctul de trecere a frontierei la Aeroportul Internațional Chișinău fără a respecta niciun fel de proceduri, fiind ajutat de un polițist de frontieră.

Colaj: Știri.md

Într-un comunicat emis presei, MAI menționează că ministrul Andrei Năstase a dispus inițierea unei anchete ample privind acest caz, transmite Știri.md.

"La 4 septembrie viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase a fost informat de către șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, despre posibila implicare a personalului din Sectorul Poliției de Frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău în mai multe ilegalități, inclusiv depășirea atribuțiilor de serviciu și facilitarea trecerii ilegale a frontierei de stat de către persoane care ocupă funcții în cadrul așa-numitului guvern de la Tiraspol.

Imediat, ministrul Năstase a dispus inițierea unei anchete ample care să releve toate circumstanțele cu privire la săvârșirea acestor ilegalități. 

A fost creat un grup interdisciplinar de anchetă care investighează sub toate aspectele cazul dat pentru a identifica și demantela toată schema de implicare în ultimii ani a personalului Poliției de Frontieră și tragerea la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare, inclusiv din punct de vedere penal, a celor responsabili", se arată în comunicat.

Știri.md amintește că șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a anunțat mai multe ilegalități care ar fi fost admise de angajații instituției din punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit lui, avioanele și alte mijloace de transport nu erau verificate de oamenii legii, iar din această cauză el nu exclude că prin punctele de trecere anumite persoane intrau neautorizat.

Citește și
article image
Ceban, către Năstase: Acordul semnat cu blocul ACUM pentru...
0
637
article image
Munteanu a sesizat CEC referitor la agitația electorală al...
0
262
article image
Cebotari îl acuză pe Năstase: Să nu-l lăsăm să ne fure...
3
487
article image
Ciobanu, despre Năstase: E cel care s-a ridicat împotriva...
11
1650