main logo
5331

Ministru: Bacalaureatul nu va fi anulat din cauza coronavirusului

Bacalaureatul nu va fi anulat din cauza coronavirusului. Ministrul Educaţiei, Igor Şarov, a declarat că absolvenţii claselor a XII-a vor susţine BAC-ul în acest an.

Ministru: Bacalaureatul nu va fi anulat din cauza coronavirusuluiFoto: știri.md

Igor Şarov a mai spus în cadrul emisiunii "Publika Report" că încă nu a fost stabilit un calendar şi o formulă definitivă, iar decizia finală va fi luată în decurs de 10 zile, transmite Știri.md.

Potrivit oficialului, cea mai sigură variantă ar fi organizarea online a examenului, însă aceasta nu poate fi aplicată în Moldova.

"Cea mai sigură variantă pentru un examen de BAC ar fi organizarea online, dar din păcate noi in Republica Moldova nu suntem pregătiţi pentru o asemenea formă. De aceea, examinăm diferite forme de organizare a bacalaureatului, care ar minimaliza riscurile de sănătate pentru copii, si în funcţie de aceste scenarii, vom primi anumite decizii", a spus ministrul Educaţiei, Igor Şarov.

Nu a fost luată o decizie nici în cazul reluării activităţii grădiniţelor. Ministrul Educaţiei precizează că acestea nu vor fi redeschise în acelaşi timp şi că, odată cu încheierea stării de urgenţă, va fi analizată situaţia fiecărei instituţii preşcolare.

"Noi nu putem să riscăm cu sănătatea copiilor. Vedem după încheierea stării excepţionale cum evoluează lucrurile şi vom aplica diferite scenarii în funcție de localitate în parte, de pregătirea grădiniței şi alţi foarte mulţi factori care influenţează", a spus ministrul Educaţiei, Igor Şarov.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării