633
0
Ministru: Analizele copilului cu rabie au fost trimise în Franța
633
0

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco a comentat cazul minorului din Stăuceni, care a decedat după ce a fost mușcat de un câine.

Foto: Știri.md

Nemerenco spune că analizele au fost trimise la un laborator din Franța: „Urmează să avem confirmarea sau neconfirmarea diagnosticului”, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Este un copil care probabil a fost lipsit de dragostea părintească, înlocuind-o cu relația lui specială cu animalele. Din ceea ce ne-au spus în sat, era foarte drăgăstos cu toate animăluțele și probabil a fost prea apropiat cu vreun câinișor.

Ne este foarte greu, din punct de vedere epidemiologic, să depistăm sursa, copilul fiind fără supraveghere, este foarte greu să depistezi care a fost sursa care l-a mușcat sau la lins. [...] Dacă ar fi ajuns la spital la timp, noi avem tot, vaccini, avem stocul de medicamente necesare. A fost un caz foarte întârziat, era într-o stare foarte gravă toate aceste zile”, a spus Ala Nemerenco.

Minorul de 11 ani din localitatea Goianul Nou, Stăuceni, care a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost mușcat de un câine, a decedat în această noapte, a anunțat Spitalul Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter