main logo
567

Ministra Sănătății: Situația epidemiologică este una nefavorabilă

Situația epidemiologică din țară rămâne a fi una nefavorabilă, iar zilnic mii de moldoveni sunt testați pozitiv cu noul coronavirus.

Ministra Sănătății: Situația epidemiologică este una nefavorabilăFoto: știri.md

În acest sens, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a venit cu un apel către cetățeni în aceste vremuri grele pentru sistemul medical din țară, transmite Știri.md.

''Situația epidemiologică este una nefavorabilă, atât în Republica Moldova, cât și la nivel mondial. Este foarte important să ne mobilizăm eforturile, atât autoritățile, cât și întreaga societate, să respectăm măsurile recomandate de specialiști pentru a ajuta medicii, dar și sistemul de sănătate să facă față situației'', îndeamnă ministra. 

De asemenea, Dumbrăveanu a informat că ''alte 50 de paturi vor fi activate în cadrul Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile și precăutăm soluții pentru a activa paturi și în alte instituții. Instituțiile municipale și republicane sunt mai aglomerate, față de cele raionale, însă la necesitate pacienții sunt redirecționați către instituțiile medicale unde sunt paturi libere. 

La fel, am procurat și distribuit, în această săptămână, 6 unități de radiologie mobilă instituțiilor municipale, extrem de necesare în cazul pacienților în stare gravă. 

Lucrătorii medicali sunt epuizați și au nevoie mai mult ca niciodată de implicarea tuturor. Vă îndemn să fiți vigilenți și să aveți grijă de sănătatea Dvs. și a celor din jur''. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării