main logo
3296

Ministra Sănătății, întrebată dacă autoizolarea e valabilă după 15 iulie

În contextul în care multe restricții din R. Moldova au fost scoase, iar unele țări sunt gata deja să primească în vacanță conaționalii noștri, totuși se menține regula de autoizolare la întoarcere în țară.

Ministra Sănătății, întrebată dacă autoizolarea e valabilă după 15 iulieFoto: știri.md

Chiar și așa, unii moldoveni se întreabă dacă, după ce expiră la 15 iulie starea de urgență, vor putea intra în R. Moldova fără a sta cele 14 zile în carantină, transmite Știri.md.

În cadrul unui briefing de dimineață, autoritățile spun că încă nu pot vorbi sigur la acest subiect, așa cum evoluția privind infecția COVID-19 depinde în primul rând de cetățeni.

"Propuneri sunt diferite, dar Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică le acceptă în dependență de evoluția situației epidemiologice. Cu regret, chiar ieri au fost înregistrate 4 cazuri de import de infectare a persoanelor cu COVID-19.

De aceea, la această etapă, sistemul de sănătate se abține de a înlătura obligativitatea regimului de autoizolare atunci când vorbim despre peroanele care intră pe teritoriul R. Moldova, dar în dependență de evoluția situației, fiecare măsură restrictivă se va reexamina", a spus ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Știri.md amintește că starea de urgență în sănătatea publică a fost prelungită până pe 15 iulie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării