main logo
4887

Ministra Sănătății, indignată de cea mai mare pensie din RM

În urma declarațiilor făcute de către deputatul Iurie Reniţă despre cele mai mari pensii plătite în Republica Moldova, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, se arată profund indignată de cele ce se întâmplă în țară.

Ministra Sănătății, indignată de cea mai mare pensie din RM

Nemerenco a povestit pe o pagină de socializare despre adevărul crud al pensionarilor din Moldova și cum reușesc aceștea să supraviețuiască, transmite Știri.md.

„Pensia mamei mele după toate recalculările, vrăjelile și bolboroselile reformatoare a tuturor fostelor guvernări asupra ei, este astăzi egală cu 1.604 lei și câțiva bănuți sau 2,6 euro pe zi! (și asta cu 44 ani de stagiu pedagogic în care a contrbuit la educația multor Oameni). E cu 38 lei mai mare decât coșul minim de consum calculat și ăsta de nu știu care marțieni. La vârsta ei înaintată, țintuită la pat și cu necesități în multe îngrijiri, ar fi murit demult de foame și frig, dacă ar fi mizat pe cei doar 2,6 euro năstrușnici pe zi și nu m-ar fi avut pe mine.

În pielea ei mai sunt și alții, inclusiv cei cu pensia minimă pentru limita de vârstă egală cu 1079,33 lei, cei care nu au putut din diferite motive să-și argumenteze macar 15 ani de cotizare și se descurcă cu alocația socială de 215 lei și cei care și-au adunat cumva 15 ani și pot primi 539,7 lei.

Pe cel cu cea mai mare pensie din RMoldova - 224 197,15 lei (două sute douăzeci și patru de mii 197 de lei și 15 bani) îl cam bate vânt rece de pensia celor de mai sus. El primește cât 1.000 pensionari ce benficiază de o alocație socială de stat egală cu 7 lei în zi. Și nu este singurul. Cum se formează pensia procurorilor și judecătorilor este un alt subiect interesant. Iată-așa au fost create lumi paralele. Lumea lor și lumea noastră.

Subiectul pensiilor și salarizării personalului din sistem (social și medical) e cel mai dureros. De aia am început de aici”, a povestit ministra.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării