1 720
4
Ministra Sănătății explică în ce condiții trebuie să purtăm masca de protecție
1 720
4

Deși inițial doar persoanele infectate cu COVID-19 sau cele care se aflau în preajma unui pacient bolnav erau obligate să poarte masca de protecție, acum, purtarea acesteia devine obligatorie în mai multe condiții.

Despre aceasta a explicat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, la UNInterviu, pentru Unimedia, transmite Știri.md.

„La etapa inițială, când s-a declanșat situația epidemiologică în Moldova, era foarte clar determinat, masca o poartă cel care este bolnav și cel care îngrijește de o persoană bolnavă.

OMS a rămas pe aceeași poziție și până în ziua de astăzi. Ce ține de obligativitatea purtării măștii există câteva condiții. Masca se poartă în mod obligatoriu în transportul public, unitățile comerciale și în spațiile închise atunci când noi nu putem asigura respectarea distanței sociale.

Ieri, am fost în plenul Parlamentului, nu am putut asigura distanța socială, respectiv am purtat masca. Eu am fost în cadrul instituțiilor medicale, pentru că este una cu profil COVID-19 și nu am putut asigura respectarea distanței sociale, eu am purtat masca.

În momentul în care apare cerința de a purta mască într-o unitate comercială o să mă vedeți în unitățile comerciale acum, cu mască, pentru că asta este o cerință determinată către o comisie națională și de situație epidemiologică existentă ”, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

În vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a infecției COVID-19, începând cu data de 4 mai 2020, în mijloacele de transport în comun din municipiul Chișinău a devenit obligatorie acoperirea feței (nas, gură) cu mască, inclusiv măști improvizate sau alte materiale de protecție de unică folosință sau reutilizabile (fulare, eșarfe sau alte articole vestimentare).

Începând cu 16 mai, a fost instituită stare de urgență în sănătate publică. Una din măsurile care a devenit obligatorie este purtarea măștii de protecție în unitățile comerciale, spații publice, transport public.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter