main logo
1025

Ministra Justiției pleacă la Vilnius: Va fi semnat un Plan de acțiuni

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, va participa, în perioada 4-5 septembrie, la Conferința informală a Miniștrilor Justiției din statele membre ale Consiliului Europei, intitulată „Spre responsabilitate pentru crimele internaționale comise în Ucraina”.

Ministra Justiției pleacă la Vilnius: Va fi semnat un Plan de acțiuniFoto: Radio Moldova/Veronica Mihailov-Moraru

Evenimentul va reuni reprezentanți din aproximativ 40 de țări și se va desfășura la Vilnius, Lituania, transmite Știri.md.

Veronica Mihailov-Moraru va susține o intervenție în cadrul Sesiunii I: „Găsirea echilibrului în urmărirea penală a crimelor internaționale și aplicarea hotărârilor: colectarea probelor, partajarea și procesele în absență”.

„Conferința de la Vilnius își propune să analizeze modalitățile prin care Consiliul Europei și statele sale membre pot consolida sprijinul pentru sistemul de justiție din Ucraina și întări ordinea juridică internațională prin asigurarea responsabilității pentru crima de agresiune”, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Justiției.

De asemenea, la Vilnius, Veronica Mihailov-Moraru va semna Planul de acțiuni pentru sectorul justiției dintre Ministerul Justiției al Lituaniei și Ministerul Justiției al Republicii Moldova.

„Planul va impulsiona schimbul de experiență și bune practici în domeniul transpunerii actelor Uniunii Europene în sectorul justiției, monitorizării aplicării hotărârilor CEDO, extrădării și asistenței juridice internaționale, transferului internațional al persoanelor condamnate, combaterii și prevenirii corupției”, se mai menționează în comunicat.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării