main logo
344

Ministerul Sănătății: Se atestă o descreștere a cazurilor de COVID-19

În Republica Moldova se atestă o descreștere a numărului cazurilor de COVID-19 și de gripă sezonieră, anunță Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății: Se atestă o descreștere a cazurilor de COVID-19Foto: Știri.md

Astfel, în a 11-a săptămână, 13-19 martie, au fost înregistrate 2.373 de cazuri de COVID-19, în scădere cu 16,3% față de săptămâna anterioară, 37 de cazuri de gripă, cu circa 23% mai puține, și 357 – infecții respiratorii acute severe (SARI), transmite Știri.md.

În același timp a crescut numărul infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS), cu 5,4%, fiind înregistrate 8.251 de cazuri.

De asemenea, numărul de spitalizări din cauza infecțiilor respiratorii virale acute a scăzut cu circa 6%, tendință care se menține pe parcursul a patru săptămâni consecutive. Respectiv, în instituțiile medico-sanitare au fost internate 255 de persoane cu IARCS și 24 cu gripă. Majoritatea internărilor sunt în rândul copiilor de până la patru ani.

Ministerul informează că nu au fost înregistrate decese provocate de gripă. În total, în acest sezon, au fost confirmate 1.854 de cazuri de gripă, 240.773 – IARCS și 10.058 – SARI.

Totodată, ministerul îndeamnă oamenii să consulte medicul de familie la apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării