main logo
477

Ministerul Sănătății nu dă acordul pentru construcția farmaciei în Bălți

La o ședință din cadrul Primăriei Bălți au vorbit din nou despre necesitatea de a deschide o farmacie în cartierul Noul Bălți. Acest subiect propriu-zis a rămas în aer.

Ministerul Sănătății nu dă acordul pentru construcția farmaciei în Bălți

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nu oferă acordul, chiar dacă a fost solicitat de către localnici și primărie, transmite Știri.md.

Administrația locală propune să asambleze un punct medical, unde s-ar fi putut de măsurat tensiunea și temperatura, inclusiv de obținut o consultație medicinală.

„În prezent în acest cartier lucrează doar un medic, iar al doilea vine doar în anumite zile. Deschiderea unui cabinet medical în școală este interzis. De aceea propun de asamblat un punct medical în altă încăpere, de așezat echipamentul necesar și de căutat medici”, a spus Feodora Rodiukova.

„Dacă această încăpere aparține Municipiului, atunci eu cred că putem face un punct medical pentru locuitorii acestui cartier”, a zis Nicolae Grigorișin.

S-a menționat că în Noul Bălți locuiesc aproximativ 3.000 de oameni care au nevoie minim de doi medici și o soră medicală.

„Faceți calcule, elaborați actele și începem să asamblăm acest loc. Cel mai principal lucru este de găsit medici, fiindcă pentru un așa număr de oameni, un medic nu va fi îndeajuns”.

Deja de mai mulți ani locuitorii cartierului solicită deschiderea unei farmacii pe teritoriul Noului Bălți. Pentru mulți vârstnici ea este foarte necesară, le este dificil să ajungă în alt capăt al orașului. Dar rețelele de farmacii au estimat profitul și au ajuns la ideea că deschiderea unei farmacii în acest cartier nu va fi economic convenabilă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării