main logo
1259

Ministerul Sănătății îl acuză de lipsă de etică pe doctorul Mihai Stratulat

Comisia instituită de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale drept urmare a informațiilor postate pe rețelele de socializare de către medicul-neonatolog Mihai Stratulat privind calitatea asistenței medicale acordate copiilor în cadrul Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 (SCMC nr.1) și Spitalul Clinic Municipal nr. 1 (SCM nr.1) nu a găsit neconcordanțe.

Ministerul Sănătății îl acuză de lipsă de etică pe Mihai Stratulat

„Comisia a stabilit conformitatea asistenței medicale acordate în cele două instituții medicale, aplicabilitatea protocoalelor naționale în domeniul neonatologie /pediatrie și a documentat o cotă constantă a diagnozelor principale de Pneumonie în structura grupelor de diagnostic principal. Raportul final indică, în bază de evidențe și date statistice anuale, tendința de diminuare a diagnozelor de Pneumonie la ambele spitale în 2017 și în primul trimestru 2018. Nu au fost confirmate cazuri de internare nejustificată a copiilor. Concluziile Comisiei confirmă administrarea corectă a terapiei antibacteriene la copii internați. Antibioticele au fost și sunt administrate în conformitate cu protocoalele clinice naționale și Ghidurilor Organizației Mondiale a Sănătății”, scrie în comunicatul emis de Minister, transmite Știri.md cu referire la odoras.md.

Membrii Comisiei au făcut referință la devierea de la prevederile Codului de etică și deontologie medicală a medicului Mihai Stratulat și de la normele dreptului la independență profesională și instituțională. 

Drept reacție, inițial Mihai Stratulat a distribuit aceste concluzii scriind că nu mai are niciun comentariu. Apoi, peste câteva ore, zecile de mii de mame membre ale grupului „Ask a Doctor”, în cadrul căruia medicul Stratulat și colega sa Dorina Agachi ofereau sfaturi privind tratamentul copiilor cu antibiotice, au fost anunțate de către pediatru că-și sistează activitatea pe grup subliniind că de unul singur nu mai poate să lupte.

Mii de mame și-au exprimat regretul în comentarii și au continuat semnarea petiției prin care condamnă diagnosticarea greșită a copiilor și tratamentul nejustificat cu antibiotice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării