main logo
2725

Ministerul Sănătății explică de ce a scăzut numărul cazurilor de COVID

Numărul cazurilor noi de COVID-19 a scăzut în ultimele săptămâni pentru că cetăţenii nu se testează şi nici nu se adresează la medic atunci când au o formă uşoară a bolii. Explicaţia vine de la Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătății explică de ce a scăzut numărul cazurilor de COVID

Totuşi, avem mai mulţi morţi şi bolnavi în stare gravă. În a doua săptămână din ianuarie, numărul deceselor a crescut cu opt la sută faţă de primele şapte zile ale acestei luni, transmite Știri.md cu referire la publika.md

"Presupunem că acest număr micşorat, de fapt nu atestă situaţia reală. Aceasta nu ne linişteşte, noi suntem încă cu un număr înalt înregistrat de îmbolnăviri la un milion de populaţie. Noi trebuie să continuăm acele măsuri de protecţie la nivel individual", a spus ministrul interimar al Sănătăţii, Tatiana Zatîc.

În lunile următoare numărul cazurilor ar putea creşte din nou, avertizează ministrul interimar al Sănătăţii:

"Luna februarie, martie este luna când, de regulă avem cazuri de gripă sezonieră. Având posibilitatea de a investiga atât parametrii la gripa sezonieră, cât şi la COVID-19. Vom continua pe platformă supravegherea tuturor măsurilor în cazul bolilor transmisibile".

Şi premierul interimar Aureliu Ciocoi a venit cu un apel la responsabilitate şi ne îndeamnă să nu ne relaxăm, ci să respectăm măsurile de protecţie, pentru că ţara noastră nu îşi poate permite un lockdown economic.

"Mare rugăminte către toţi cetăţenii, în special către instituţiile medicale, de învăţământ, toate structurile private sau publice, să respectăm în continuare măsurile de protecţie pentru a nu permite un no val al infectărilor", a spus Ciocoi.

Totodată, Tatiana Zatîc a precizat că în prezent, în stoc, avem 140 de mii de teste pentru depistarea coronavirusului, iar în curând ar putea fi achiziţionate încă 600 de mii. Cât despre noua tulpină a virusului, depistată în tot mai multe ţări, nu se ştie dacă aceasta a ajuns şi în ţara noastră. Tatiana Zatîc a menţionat că sunt în pregătire pentru a fi trimise câteva probe, fără a oferi alte detalii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării