main logo
8442

Ministerul Sănătății anunță starea celor 3 muzicieni reveniți din China

Cei trei muzicieni moldoveni сare au revenit dintr-un turneu de 50 de zile în China, nu prezintă semne clinice de boală cauzate de noul tip de virus.

Ministerul Sănătății anunță starea celor 3 muzicieni reveniți din China

Despre aceasta a anunțat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pe pagina de Facebook, transmite Știri.md.

Potrivit comunicatului emis, în R. Moldova nu există cazuri suspecte sau confirmate de boală cu virusul de tip nou Coronavirus.

"Cu privire la persoana revenită din China, menționăm că, nu prezintă semne clinice de boală cauzate de noul tip de virus. Însăși faptul că a călătorit în orașul Wuhan din China (pe 4 ianuarie) nu denotă că are sau va face această boală. Agenția Națională pentru Sănătate Publică, prin intermediul Punctului Focal Național pentru RSI, asigură monitorizarea zilnică a situaţiei epidemiologice la nivel internațional privind infecția cu Coronavirusul de tip nou, comunicarea și schimbul de informații cu Organizația Mondială a Sănătății și Centrul European pentru Controlul Bolilor", anunță ministerul.

Știri.md amintește că trei muzicieni moldoveni au revenit miercuri dintr-un turneu în localitatea chineză Whuan, care a fost grav afectată de coronavirus. Este vorba despre o violonistă de la Sala cu Orgă şi doi studenţi de la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

Știri.md amintește că și Agenția Națională pentru Sănătate Publică a venit cu o avertizare pentru cetățenii din Republica Moldova. 

Ulterior și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu o atenționare prin care recomandă cetăţenilor R. Moldova evitarea temporară a deplasărilor în provincia Hubei din China.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării