main logo
900

Ministerul Mediului s-a autosesizat în cazul poluării râului Bâc

Ministerul Mediului s-a autosesizat pe marginea poluării râului Bâc. Inspecția pentru Protecția Mediului Chișinău a vizitat la Stația de Epurare Chișinău și a constatatat că sursele de poluare pot fi multiple, inclusiv de la agenți economici.

Ministerul Mediului s-a autosesizat în cazul poluării râului BâcFoto: fb.com

Iuliana Cantaragiu, secretara de stat la Ministerului Mediului în domeniul protecției mediului și resurselor naturale, susține că au fost prelevate probe de apă din mai multe puncte pentru efectuarea investigațiilor de laborator, care vor oferi o claritate mai mare referitor la sursa de poluare. Rezultatele de laborator vor fi miercuri, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

În același timp, despre poluarea râului Bâc, a fost sesizată și Procuratura. 

Astfel, procurorii și inspectorii IPM Chișinău investighează cazul și vor efectua în următoarele zile controale la mai mulți agenți economici, care ar putea prin activitatea sa economică să polueze apele râului Bâc.

„Scopul nostru trebuie să fie unul: apele trebuie să fie curate! În acest scop, legea trebuie să fie respectată, indiferent de forma de proprietate a întreprinderii și indiferent de numele directorului sau „spetele” după care se ascunde acel director. Pentru asta am pledat anterior și pentru asta pledez și în continuare”, a menționat Iuliana Cantaragiu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării