main logo
1389

Ministerul Mediului, despre acuzațiile Primăriei Chișinău: Un fals

După ce în Parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani al Capitalei o creangă foarte mare a căzut peste un cărucior în care era un copil cu vârsta de aproape doi ani, Ministerul Mediului acuză Primăria Chișinău de propagarea falsurilor.

Ministerul Mediului, despre acuzațiile Primăriei Chișinău: Un falsColaj: știri.md

În comunicat, „Ministerul Mediului își exprimă regretul și nedumerirea privind tentativa Primăriei Municipiului Chișinău de a folosi politic decesul unui copil de doi ani, accidentat de prăbușirea unui fragment de copac în parcul Alunelul ieri dimineață”, transmite Știri.md.

„Comunicatul primăriei lasă de înțeles că Agenția Mediului ar fi refuzat solicitarea Întreprinderii Municipale Spații Verzi de a curăța acest copac, ceea ce în urma unei verificări s-a dovedit a fi fals. Copacul în cauză nu s-a aflat pe lista menționată în comunicatul de presă emis de Primăria Municipiului Chișinău.

Reflexul necondiționat al Primăriei Municipiului Chișinău de a arunca orice problemă și responsabilitate pe autoritățile centrale nu demonstrează doar că toate pîrghiile administrative sunt folosite politic, dar, mai grav, arată că astfel de cazuri nu au nici o șansă să fie analizate la rece și folosite pentru o reformare profundă a modului în care e administrată capitala. 

Amintim că în conformitate cu Legea cu privire la spaţiile verzi ale localităţilor urbane şi rurale, administrarea spaţiilor verzi proprietate publică este exercitată de către autorităţile administraţiei publice locale.

Ministerul Mediului a deschis o anchetă internă pe acest caz și în dependență de rezultatele acesteia va decide transmiterea materialelor la procuratură. Vom reveni cu informații ulterior”, se arată în al doilea comunicat al Ministerului Mediului.

Știri.md amintește că în Capitală, o creangă a căzut peste căruciorul în care se afla un copil de doi ani. Acesta imediat a fost trasportat la spital pentru îngrijiri medicale, dar la scurt timp a decedat la spital.

Pe caz a fost inițiat un proces penal în stabilirea tuturor circumstanțelor cazului dat.

Primăria Chișinău dă vina pe Agenția de Mediu care nu ar fi permis mai multe defrișări.

Reamintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de instabilitate atmosferică pentru 13 mai.

Tot în acest context, oamenii legii au venit cu o serie de recomandări.

Evenimentele care urmau să aibă loc mâine în parcul Alunelul, dar și alte locații din capitală se anulează.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării