main logo
5341

Ministerul Justiției, obligat să-i elibereze licență de avocat lui Ruslan Popov

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a anulat hotărârea Ministerului Justiției prin care a fost respinsă cererea fostului procuror general adjunct, Ruslan Popov, privind eliberarea licenței de avocat.

Ministerul Justiției, obligat să-i elibereze licență de avocat lui PopovFoto: zdg.md

Astfel, instanța a decis obligarea Ministerului să-i elibereze lui Popov licența. Decizia a fost luată pe data de 25 iunie, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

„Se admite acțiunea depusă de Ruslan Popov. Se anulează hotărârea Ministerului Justiției al Republicii Moldova cu privire la respingerea cererii privind eliberarea licenței pentru exercitarea profesiei de avocat și se obligă Ministerul Justiției să elibereze reclamantului Ruslan Popov licența de avocat în temeiul hotărârii Comisiei de licențiere a profesiei de avocat a Uniunii Avocaților din R. Moldova din 28 iunie 2022”, se arată în hotărâre.

Decizia este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile de la pronunțarea dispozitivului hotărârii prin intermediul Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani.

În aprilie 2023, fostul procuror general adjunct a susținut examenele de la Institutul Național de Justiție, pentru a putea candida la funcția de judecător în temeiul vechimii în muncă.

Ruslan Popov este cercetat într-un dosar penal intentat pentru îmbogățire ilicită. Fostului procuror i se mai incriminează săvârșirea a opt episoade de fals în declarația de avere și interese personale. Popov a fost suspendat din funcție pe durata desfășurării anchetei, iar în martie 2022 a fost demis.

Cauza penală privind îmbogățirea ilicită este în proces de examinare la Judecătoria Chișinău. Următoarea ședință este programată pentru ziua de 25 aprilie 2023.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării