main logo
507

Ministerul Justiției a iniţiat elaborarea proiectului privind CSJ

Ministerul Justiţiei a anunțat astăzi despre iniţierea procesului de elaborare a proiectului Legii cu privire la reformarea Curții Supreme de Justiție (CSJ).

Ministerul Justiției a iniţiat elaborarea proiectului privind CSJ

Proiectul de lege are drept scop îmbunătățirea calității actului de justiție, consolidarea independenței și responsabilității individuale ale judecătorilor, precum și asigurarea unei practici unitare de către CSJ, transmite Știri.md.

În vederea realizării obiectivelor propuse sunt prevăzute mai multe etape de implementare a reformei care vizează regândirea rolului și a competențelor CSJ, reducerea numărului de judecători la CSJ, evaluarea actualilor judecători ai CSJ, examinarea dosarelor aflate pe rolul CSJ și transferul judecătorilor CSJ în alte instanțe ierarhic inferioare.

Proiectul actului normativ va avea la bază Conceptul privind reformarea Curții Supreme de Justiție din Republica Moldova.

În vederea eficientizării procesului de elaborare a proiectului de lege menționat, solicităm respectuos implicarea activă a tuturor subiecților interesați prin prezentarea propunerilor în acest sens.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării