main logo
2977

Ministerul Finanțelor: Câți bani va primi Dodon la sfârșit de mandat

Președintele Igor Dodon va beneficia, la sfârșit de mandat, de o indemnizație unică de 39.000 de lei din suma de 560.000 lei prevăzută în bugetul de stat pentru 2020, precizează Ministerul Finanțelor într-un răspuns oferit pentru Jurnal de Chișinău la o aproape o lună de la solicitare.

Ministerul Finanțelor: Câți bani va primi Dodon la sfârșit de mandatFoto: a-tv.md

Pe 18 decembrie 2019, Jurnal de Chișinău a scris despre indemnizația unică inclusă în proiectul de lege a bugetului de stat pentru 2020, beneficiarii căreia vor fi președintele Igor Dodon și consilierii săi, transmite Știri.md

La acel moment am trimis mai multe solicitări la Guvern, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Finanțelor, pentru a afla la inițiativa cui și pentru care merite a fost inclusă în buget la capitolul „măsuri de politici acceptate suplimentar la linia de bază” o astfel de indemnizație, dar nu am primit un răspuns.

Pe 16 ianuarie, după o lună de zile, Ministerul Finanțelor ne-a răspuns, menționând următoarele: „Potrivit Legii nr. 199/2010 cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică, la expirarea mandatului, în caz de demisie, revocare sau eliberarea din funcție, persoana cu funcție de demnitate publică beneficiază de o indemnizație unică egală cu 2 salarii de funcție, dacă legea specială ce reglementează activitatea acestei persoane nu prevede un alt cuantum al indemnizației”.

Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, menționează că cei 560.000 de lei au fost preconizați pentru achitarea indemnizațiilor a 15 persoane, dintre care 39.000 de lei conform calculelor vor revin funcției de Președinte.

Reamintim că în decembrie deputatul PSRM Grigore Novac, solicitat de Jurnal de Chișinău, susținea că inițiativa indemnizației unice aparține președintelui Igor Dodon. „Eu, din câte cunosc, este inițiativa președintelui ca aceste surse financiare să fie redirecționate spre un obiectiv social”, a menționat Novac.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării