main logo
512

Ministerul Educaţiei, acţionat în judecată de Partidul Liberal

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a fost acţionat în judecată de către Partidul Liberal (PL).

Ministerul Educaţiei, acţionat în judecată de Partidul LiberalMinisterul Educaţiei, acţionat în judecată de către PL.

Asta după ce Ministerul a refuzat să examineze repetat solicitarea PL privind retragerea diplomei de studii a ministrului Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.

În cererea de chemare în judecată, PL solicită instanței recunoașterea ilegală a refuzului Ministerului Educației privind examinarea în fond a petiției din 11.01.2018 expediată de către vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, precum și obligarea Ministerului de a întreprinde toate acțiunile necesare  pentru ca diploma de studii superioare a lui Chiril Gaburici să fie declarată nulă, cu retragerea titlului de licențiat în economie, scrie TRM.

„Ministerul Educației, Culturii și Cercetării are obligația legală pro-activă să retragă din circuitul civil diploma falsă și celelalte diplome obținute fraudulos de cetățeanul Chiril Gaburici, iar pentru a-i determina să respecte legea, am contestat în instanța de judecată refuzul nemotivat al ministerului de a acționa în acest sens. Siguralmente, nu există nici un alt stat european cu miniștri cu diplome false și primari impostori...”, se arată într-un mesaj postat de vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu.

Amintim că, vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, a trimis, la 11 ianuarie, o solicitare ministrei Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, prin care a cerut ca diploma de studii medii a ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, să fie anulată, iar în consecință și diploma de studii superioare să fie declarată nulă, cu retragerea titlului de licențiat în economie a acestuia. Într-un răspuns oferit la 5 februarie, Ministerul Educației, a comunicat că petițiile adresate a doua oară, care nu conțin informații sau argumente noi, nu se reexaminează.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării