main logo
667

Ministerul Educației a găsit soluții pentru a motiva copiii să citească

Ministerul Educației a lansata pe 22 ianuarie, proiectul-pilot „Punguța cu 2 cărți”, dedicat încurajării lecturii în rândul copiilor începând de la nașterea lor.

Ministerul Educației a găsit soluții pentru a motiva copiii să citească

Proiectul este inițiat de Asociația OvidiuRo și implementat în Republica Moldova de către Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” în parteneriat cu Centrul Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari din cadrul Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu” și Fundația „Progress” din România, transmite Știri.md cu referire la Diez.md.

Proiectul-pilot „Punguța cu 2 cărți” are ca scop stimularea lecturii în grădinițe și acasă prin îmbogățirea vocabularului preșcolarilor și dezvoltarea competențelor de comunicare.

În mesajul său, secretarul de stat Andrei Chistol a mulțumit partenerilor din România pentru suportul acordat menționând că promovarea lecturii în rândul copiilor este un element esențial în dezvoltarea lor cognitivă. 

„Îndemn părinții să citească copiilor să le ofere posibilitatea de a se dezvolta multilateral, în contextul în care tehnologia este mult mai populară în rândul generației tinere decât lectura”, a afirmat oficialul.

Menționăm că 20 de bibliotecari comunitari vor participa la o sesiune de formare privind metodologia de desfășurare a atelierelor de literatură pentru părinți și copiii de până la 3 ani. 

Astfel, în cadrul proiectului 100 de familii din 20 de localități rurale vor participa la aceste ateliere și vor primi câte o punguță cu 2 cărți ilustrate pentru a fi citite copiilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării