188
0
Ministerul Economiei propune un proiect de reducere a deșeurilor
188
0

Autoritățile își propun să reducă deșeurile alimentare pe cap de locuitor cu 30% timp de zece ani și cu 50% timp de 15 ani.

Obiectivele pentru atingerea acestor rezultate urmează să se regăsească într-un proiect de lege cu privire la diminuarea risipei alimentare, despre elaborarea căruia anunță Ministerul Economiei și Infrastructurii, transmite Știri.md cu referire la Radiochișinău.md.

Ministerul menționează că prin acest proiect își dorește să asigure un cadrul legal optim de prevenire a risipei alimentare în Republica Moldova, prin încurajarea persoanelor fizice și juridice, precum și a instituțiilor publice să reducă cuantumul deșeurilor alimentare.

Lupta împotriva deșeurilor alimentare implică aplicarea unor măsuri de responsabilizare și mobilizare a producătorilor, prestatorilor și vânzătorilor, a consumatorilor și asociațiilor, pe întregul lanț agroalimentar, astfel valorificând la maximum resursele de alimente comestibile. 

Autoritățile își propun să utilizeze produsele nevândute sau neutilizate, dar potrivite consumului uman, pentru donații și alte mijloace de transformare. 

Printre alte acțiuni ar fi valorificarea produselor pentru hrana animalelor, utilizarea produselor în scop de compost pentru agricultura sau valorificare energetică.

Persoanele interesate de elaborarea proiectului pot expedia recomandări sau propuneri până pe 20 martie la adresa Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Citește și
article image
Alexandru Sonic, numit secretar de stat la Ministerul...
0
1204
article image
Moldova va negocia cu Regatul Unit și Irlanda privind...
0
205
article image
Gaburici cere Agenției Naționale Transport Auto să...
0
380
article image
4,3 milioane de cetățeni străini au vizitat anul trecut R....
0
173