main logo
589

Ministerul Culturii, despre renovarea a 2 parcuri: Au statut de monument

Ministerul Culturii din Republica Moldova vine cu precizări privind reabilitarea Grădinii Publice Ștefan cel Mare și Parcului Catedralei din Chișinău.

Ministerul Culturii, despre renovarea a 2 parcuri: Au statut de monumentFoto: casamare.md

Odată ce Primăria Chișinău a lansat un concurs în scopul reamenajării celor două parcuri, Ministerul reamintește că ele au statut de monument și sunt incluse în Registrul Național al Monumentelor, ceea ce înseamnă că au nevoie de o abordare specifică și specială, transmite Știri.md.

"În primul rând este nevoie să fie făcut un studiu de fundamentare/cercetare, care ar analiza potențialul de intervenție asupra grădinilor din punctul de vedere al obligativității protejării ansamblului peisagistic și valorilor arhitecturale și memoriale ale parcurilor.

Conform art. 12 lit. g) din Legea 163/2010, pentru obținerea actelor permisive pentru construcție trebuie să fie în mod obligatoriu prezentat avizul pozitiv al Consiliului Național al Monumentelor Istorice de pe lângă Ministerul Culturii.

E important ca în tendința de urbanizare și modernizare a parcurilor și grădinilor, Primăria municipiului Chișinău să nu uite că monumentele istorice fac parte din patrimoniu, iar datoria de a le proteja și de a le conserva este una impusă de lege", se menționează într-un comunicat al Ministerului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării