486
0
Ministerul Apărării explică de ce militarii făceau curat la Memorial
486
0

Responsabilii de la Ministerul Apărării au declarat că lucrările de salubrizare a Complexul Memorial Eternitate intră în responsabilitatea instituției din 2006.

Foto: captură video

Asta după ce astăzi, 22 august, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu mai mulți ostași din Armata Națională cum smulg iarba din jurul memorialului „Eternitate”, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Complexul Memorial Eternitate se află în gestiunea Ministerului Apărării din 2006. Respectiv, toate lucrările de întreținere intră în responsabilitatea instituției.

De menționat că, atât militarii în termen, cât și pe contract, participă la salubrizare. Militarii din imagine sunt asigurați cu apă, unelte și au pauză la fiecare 15 minute. 

În fiecare săptămână, militarii fac astfel de lucrări acolo. Totodată, îndemnăm asociațiile obștești să se implice în salubrizarea Complexului Memorial Eternitate, pentru că, la moment acolo, doar militarii fac ordine, alte structuri nu se implică”, a declarat pentru Unimedia ofițerul de presă al Ministerului Apărării, Aramă Maria.

În acest context, fostul ministru al Apărării, Eugen Sturza, a venit cu un comentariu. „Așa înțelege guvernarea actuală profesionalizarea Armatei Naționale?”.

Pe când Eugen Sturza era ministru al Apărării, militarii, de asemenea, erau implicați în lucrări de salubrizare.

În presă s-a scris că „În ajun de Paşte, şi zeci de militari ai Armatei Naţionale s-au implicat în marea curăţenie a Capitalei. Însoţiţi de ministrul Eugen Sturza, ostaşii şi funcţionarii au ieşit să facă ordine în preajma sediului Ministerului Apărării şi pe străzile adiacente”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter