main logo
679

Minge cu semnăturile selecționatei Franței, licitată la Chișinău

Hospice Angelus Moldova a organizat pe 24 mai, pentru al 10-lea an consecutiv, Balul anual de caritate Hospice. Ediția din acest an s-a desfășurat sub genericul: „Horaland”.

Minge cu semnăturile selecționatei Franței, licitată la Chișinău Foto: hospice.md

Evenimentul are scopul de a susține financiar continuitatea serviciilor gratuite de îngrijire paliativă adresate copiilor și adulților care suferă de boli incurabile în stadiu avansat sau terminal, transmite Știri.md cu referire la Ipn.md.

Evenimentul a început cu o recepție de șampanie, urmată de cină și acompaniată de un program artistic. Punctul culminant al serii a fost licitația cu strigare. 

Printre obiectele licitate se numără: o minge cu semnăturile întregii selecționate a Franței care anul trecut a câștigat Cupa Mondială, tablouri, piese de artă, piese vestimentare de la creatorii autohtoni, vinuri de colecție de Bordeaux, precum și o vacanță în Sicilia la o vinărie. 

Obiectele au fost confecționate și dăruite de proprietari pentru a fi licitate în scop caritabil. La eveniment au venit invitați de peste hotare, funcționari de stat, ambasadori, agenți economici etc.

Potrivit fondatorului și directorului pe dezvoltare națională și educație a Fundației Hospice Angelus, Valerian Isac, colectarea de fonduri suplimentare este necesară, deoarece sursele financiare care sunt alocate din partea statului nu sunt suficiente. Valerian Isac spune că Organizației deja i s-a pus la dispoziție o anumită sumă de bani de către sponsorii evenimentului, dar și de către cei care au procurat bilet pentru Bal. 

„Anul acesta a fost făcut evenimentul în stil tradițional moldovenesc cu genericul „Horaland”, prin această noțiune și eveniment noi vrem să promovăm și Republica Moldova în afară”, a spus Valerian Isac.

Victoria Condrat este voluntar Hospice Angelus din 2009 și spune că a participat la organizarea Balului de Caritate încă de la prima ediție. Chiar dacă a avut emoții la început, tânăra spune că le-a depășit cu succes. 

„Cel care lucrează în Hospice măcar odată, este schimbat pentru toată viața pentru că începi să apreciezi altfel viața ta și a altor persoane”. Potrivit ei, Hospice oferă acest sprijin „pentru ca oamenii să poată pleca cât mai ușor”.

În 2018, Hospice a îngrijit la domiciliu peste 300 de persoane, reprezentanții organizației au făcut circa 7500 de vizite la domiciliu, aproape 70 de copii au primit îngrijiri paliative la domiciliu și aproape 200 au beneficiat de serviciile Centrului de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Casa Angelus” din satul Isacova, raionul Orhei. De asemenea, peste 20 de femei au primit proteze mamare. Actualmente, Hospice are un staff de 35 de persoane.

Balul de Caritate este la a X-a ediție.

De mai bine de 18 ani, Hospice Angelus este furnizor al serviciilor paliative gratuite din Republica Moldova adresate copiilor și adulților care suferă de boli incurabile în stare avansată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării