main logo
510

Militarii încorporați în Armată în bază de contract vor primi compensaţii lunare pentru chirie

Militarii încorporați în Armată în bază de contract, care nu au o locuinţă, vor primi compensaţii lunare pentru chirie.

Compensaţii pentru chirie, unor militari încorporați în ArmatăCompensaţii pentru chirie unor militari încorporați în Armată

Asigurările vin din partea ministrului Apărării, Eugen Sturza, care a participat aseară la emisiunea Replica de la Prime. Oficialul afirmă că Guvernul urmează să opereze modificări la bugetul de stat în acest sens. 

„Atâta timp cât nu avem suficiente apartamente de serviciu să le oferim militarilor prin contract, suntem obligaţi să le compensăm costurile pentru închirierea spaţiului locativ. Totodată, până în luna iunie lansăm un proiect mare de parteneriat public privat de construcţie a apartamentelor de serviciu pentru militari. Vom finaliza toate lucrările începute în unităţile militare şi aici mă refer la cazarmele unde locuiesc militarii, duşuri, un centru sportiv care nu a mai activat de 27 de ani şi care îl facem cu piscină pentru militari", a spus ministrul Apărării, Eugen Sturza.

Săptămâna trecută, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunţat că serviciul militar nu va mai fi obligatoriu. Locul recruţilor va fi luat de militari profesionişti, angajaţi în bază de contract, care vor fi echipaţi conform standardelor moderne. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării