main logo
14052

Milionarul Victor Tipa: În Moldova, oamenii au nevoie de recunoștință

Victor Tipa în vârstă de 36 de ani, din raionul Leova, este cel care a fondat cea mai mare companie de logistică pentru America din Moldova. Acesta ne demonstrează că greutățile nu trebuie să ne doboare și că prin muncă asiduu neapărat reușești să-ți atingi scopurile.

Milionarul Victor Tipa: În Moldova, oamenii au nevoie de recunoștință

Protagonistul unui nou monolog al lui Dorin Galben povestește că și-a început calea ca un copil obișnuit. Tânărul a crescut într-o familie simplă, părinții săi fiind economiști. A învățat la liceul din sat, după care a mers la Facultatea de Drept de la Universitatea de Stat din Moldova, transmite Știri.md.

Începutul său în lumea afacerilor a fost atunci când, după facultate, Victor s-a angajat ca agent de vânzări la compania Coca-Cola din sudul țării.

„Am învățat acolo foarte multe metode de vânzări, analiză de piață și de marketing”, spune el.

Mai exact, lecția principală învățată de Victor de la acel job a fost că trebuie să reeduci consumatorul ca să poată migra de la un produs la celelalte, ceea ce înseamnă că nu întotdeauna produsul cel mai vândut este cel mai important. „Trebuie să ne gândim la tot spectrul de produse care trebuie vândute. Dacă un produs strică tot spectrul de vânzări, trebuie să luam decizia de a renunța la el, chiar dacă este unul dintre cele mai solicitate”, potrivit tânărului.

După o perioadă petrecută în această companie, Victor a hotărât să facă următorul pas și să demisioneze, pentru a avansa.

Astfel a început colaborarea protagonistului cu o companie americană, mai exact cu un grup de investitori, pentru a crea un Centru logistic moldo-american de la zero.

Funcția lui era de a pune pe roate compania creată cu ajutorul banilor investitorilor. Astfel, el profita de aceleași beneficii ca și investitorii, doar că în  documente nu avea niciun drept legal în această companie.

„Acel proiect creat în 2016 a fost cel mai mare din logistica moldo-americană de până atunci”, susține Victor.

Ceea ce a urmat a fost un moment decisiv în viața lui Victor. Fiind plecat într-o deplasare de lucru, investitorii cu care a creat compania l-au concediat.

„Nedumerirea mea a fost foarte mare, am încercat să iau legătura cu partenerii mei, să înțeleg care era motivul concedierii. Eu intuiesc că nu eram o persoană ușor manipulabilă, ceea ce le putea crea dificultăți în gestionarea companiei. Din acest motiv a fost mai ușor să mă înlăture fiind într-o altă țară sau indisponibil în timpul zborului. Peste noapte m-am pomenit în America, fără job și pe zero”, povestește tânărul.

Ulterior, Victor a revenit acasă și, investind peste 10.000 de dolari, și-a lansat propria companie. Datorită experiențelor anterioare acumulate în alte companii, Victor știa exact cum trebuie să funcționeze noua sa firmă.

„Nu pot ține un om angajat doar din prisma banilor și a salariului motivant. Odată ce omori un angajat, dorința de a lucra pentru companie și pentru obiectivul final, omul dat nu se mai dedică. În Moldova, oamenii au nevoie de recunoștință, recunoașterea justă și directă a efortului pe care îl depun”.

La moment, firma lui Victor Tipa este cea mai mare companie logistică moldo-americană.

Despre cum a reușit Victor Tipa să devină milionar și să-și creeze propria cale în lumea logisticii moldo-americane aflați în monologul de mai jos:

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării