main logo
2429

Milionarul Andrei Gargalîc rămâne în Penitenciarul nr.13

Omul de afaceri, Andrei Gargalîc, despre care se spune că ar fi un apropiat al cunoscutului lider interlop, Grigore Caramalac, alias „Bulgaru”, rămâne în arest.

Milionarul Andrei Gargalîc rămâne în Penitenciarul nr.13Milionarul Andrei Gargalîc rămâne în Penitenciarul nr.13. Foto: adevarul.ro

Curtea de Apel Chişinău a respins luni, 16 octombrie, demersul avocaţilor şi au menținut mandatul de arestare eliberat pe un termen de 30 de zile de către Judecătoria Chişinău. Soţia milionarul, Lada Gargalîc, va sta 30 de zile în arest la domiciliu.

Andrei Gargalâc, care este proprietarul de facto al hotelului de cinci stele „Royal Park” din parcul Valea Trandafirilor, a fost reţinut la 2 octombrie, fiind suspectat de evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari.

Potrivit procurorilor, dosarul penal pe numele lui Gargalîc a fost pornit pe data de 17 august 2017, după ce procurorii au stabilit că în ultimii 10 ani, companiile controlate de Gargalîc în numele lui Bulgaru au prejudiciat bugetul de stat cu aproape 3,8 milioane de lei prin neachitarea impozitului pe venit și cu peste 6,3 milioane de lei din TVA.

Procurorul Nadejda Busuioc susţine că în acest caz este vorba de un grup criminal organizat. Andrei Gargalîc a refuzat să facă declaraţii.

Anterior, Gargalîc a figurat în două investigaţii ale portalului CrimeMoldova. Leonid Volneanschi susţine că în 2011, aflând că este grav bolnav, îi vinde lui Andrei Gargalîc active în valoare de 2 mln de euro, pe care le deţinea în holdingul Elat, contra sumei de 1,5 mln de euro. După ce pune mâna pe activele lui Volneanschi, Gargalîc nu le achită. Larisa Nefiodkina, văduva lui Valeri Rotari, o autoritate criminală din anii 90, confirmă că a fost de patru ori cu Volneanschi la Gargalîc. Primul l-a rugat pe Gargalîc să-i restituie datoria pe care o avea faţă de dânsa, din banii pe care îi datorează acesta. Gargalîc însă a refuzat.

Mai multe surse au arătat că, de fapt, acţiunile Elat, luate de Gargalîc de la Volneanschi, ar fi controlate de Caramalac. La finele anului 2016, Caramalac a vândut terenul cu suprafaţa de 1,708 ha din spatele complexului comercial „Elat”, care începând cu anul 2011 aparţine întreprinderii IMPEX BUSINESSCOM SRL. Până în luna iulie 2016, în calitate de fondatori ai acestei firme au figurat soţii Andrei şi Lada Gargalîc.   

Tranzacţia a fost efectuată pe persoane interpuse, a fost asistată juridic de către controversatul avocat, Valerian Mînzat, despre care se ştie că este prieten apropiat cu Andrei Gargalîc. Judecând după unele poze, Andrei Gargalîc ar fi prieten şi cu deputatul PDM, Sergiu Sîrbu, care, de asemenea, era prieten cu avocatul-vedetă Mînzat. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării