main logo
688

Milioane de lei pentru reparaţia viitorului sediu al Procuraturii Generale

Procuratura Generală a semnat un contract adiţional cu firma „Eurostil Costruct”, care efectuează lucrări de reparaţie capitală a viitorului sediu al instituţiei, urmând să plătească, suplimentar, 3,42 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor.

Milioane pentru reparaţia viitorului sediu al Procuraturii Generale

Suma iniţială a contractului semnat între cele două părţi, consemnată în urma unei licitaţii publice, a fost de 22,8 milioane de lei, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Contractul adiţional a fost înregistrat la Agenţia Achiziţii Publice la 11 noiembrie 2018. Astfel, reparaţia capitală a clădirii amplasată pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 73, la intersecţia străzilor Bulgară şi Armenească va goli bugetul Procuraturii Generale (PG) cu 26,22 de milioane de lei. Iniţial, conform informaţiilor publice, în iunie 2018, PG a semnat un contract cu „Eurostil Construct” pentru 22,8 milioane de lei.

Conform aceloraşi informaţii, la licitaţie au participat, în total, 6 agenţi economici. Lucrările au demarat imediat după anunţarea câştigătorului.

Cum explică Procuratura Generală majorarea cheltuielilor

„Pe parcursul efectuării lucrărilor prevăzute în contract, precum şi a celor care au fost substituite, a fost stabilită lipsa unor prevederi cu referire la un şir de lucrări neincluse în proiect şi devizele de lucrări. Spre exemplu, a fost constatată lipsa soluţiilor arhitecturale de demolare şi finisare a reconstrucţiei balustradelor la intrările principale, acestea reprezentând ornamente în stil sovietic cu încrustarea pe ele a secerii şi ciocanului, simboluri ale epocii sovietice şi necesitau a fi înlăturate. La compartimentul reparaţia sistemului de încălzire, ventilare şi condiţionare au fost omise lucrările de construcţie a sistemului propriu zis, a substituirii integrale a radiatoarelor de oţel pe radiatoare de generaţie nouă monobloc şi manopera acestei activităţi. Conform constatărilor experţilor în domeniu, sistemul de încălzire a clădirii era unul de model vechi, încă de pe vremea imperiului sovietic, ineficient, uzat tehnic şi moraliceşte, întreţinerea căruia e mai scumpă decât substituirea cu unul nou. La capitolul lucrări de faţadă sunt necesare lucrări suplimentare pentru reabilitarea suprafeţelor neincluse în devizele iniţiale, inclusiv pentru curţile de lumină”, a explicat, pentru ZdG, Andrei Pascari, din fruntea grupului care a organizat licitaţia privind reconstrucţia viitorului sediu al PG, motive din care a fost necesară majorarea sumei lucrărilor de reparaţie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării