main logo
1287

Mijloacele de transport fără marfă pot ieși din țară și pe la Costești și Cahul

De astăzi și pe perioada stării de urgență, mijloacele de transport fără marfă, cu excepția mijloacelor de transport (remorci, semiremorci, cisterne) de tip termos/refrigeratoare, pot traversa frontiera de stat pe segmentul de frontieră moldo-română la ieșire din țară și prin posturile vamale 1010 – Costești (PVFI, rutier) și 3010 – Cahul (PVFI, rutier).

Mijloacele de transport fără marfă pot ieși din țară și pe la CosteștiFoto: știri.md

Despre aceasta anunță Serviciul Vamal al Republicii Moldova, transmite Știri.md.

Totodată, instituția recomandă agenților economici să opteze pentru obținerea statutului de AEO sau obținerea statutului de exportator aprobat pentru reducerea timpului de staționare în posturile vamale de frontieră.

În aceeași ordine de idei, Serviciul Vamal reiterează și recomandă transportatorilor de mărfuri sub acoperirea Carnetului TIR să utilizeze sistemul electronic de declarare prealabilă TIR-EPD (TIR Electronic PRE-Declaration). 

"Transportatorii care fac parte din sistemul de predeclarare electronică TIR-EPD beneficiază de regimul prioritar de traversare a frontierei, fiind supuși unui număr redus de controale şi formalități", mai menționează instituția.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării